Training

Trainingstraject 10 Engelse mijl of 16.1 km
Zo’n 50.000 hardlopers kunnen op zondag 20 september weer meedoen aan de Dam tot Damloop. Een bijzonder en leuk evenement met de start en finish in verschillende steden en een geweldig fijne sfeer met een bijzonder parcours.

We bieden dit jaar wederom een mooi volledig trainingsprogramma aan met een aantrekkelijk tarief voor onze deelnemers.

Voor het trainingstraject van de 10 Engelse mijl kunnen alle werknemers van de KLM, hun vrienden, familieleden en kennissen meedoen aan de trainingen. Iedereen is van harte welkom.

Zoals elk jaar starten we in de maand juni met de trainingen in respectievelijk Hoofddorp (Haarlemmermeerse bos) en Amsterdam (Amsterdamse bos).

In een periode van 15 weken worden alle deelnemers op een verantwoorde, leuke en professionele manier voorbereid op hun deelname. De trainingen worden verzorgd door Kees van Vaneveld en Lothar de Graaff.

De trainingen zijn degelijk en gevarieerd opgebouwd. Om de spieren, pezen en gewrichten langzaam op te warmen starten we altijd rustig met inlopen. Daarna gaan we verder met de warming up door middel van rek- en strekoefeningen.

We besteden veel aandacht aan rompoefeningen (core-stability) omdat dit een wezenlijke ondersteuning kan bieden aan het hardlopen. Het is gebleken dat deze voorbereidende oefeningen preventief werken bij het voorkomen van blessures en zorg dragen voor een lager energieverbruik.

Als we voldoende zijn opgewarmd gaan we verder met een blokje loopscholing. Na dit onderdeel is er een hoofdprogramma van circa 30 minuten waarbij we het duurvermogen van de deelnemers gaan vergroten door middel van intervallen en zogenaamde fartlek trainingen.

Aan het eind van elke training is een cooling-down. Een training duurt gemiddeld 90 minuten en alle hierboven vermelde onderdelen komen tijdens elke training aan bod.

Naast de gezamenlijke trainingen ontvangen de deelnemers ook een eigen hardloopschema. Hiermee kunnen ze zich zelfstandig op een verantwoorde manier verder voorbereiden.

De trainingen op dinsdag- en woensdagavond zijn volledig uniform zodat
iedereen zelf kan kiezen op welke avond men wil deelnemen.

Als een deelnemer is verhinderd, op een van de trainingsdagen, vanwege een dienstrooster of vakantie, kan men via het aangeboden trainingsschema voor beginners, licht gevorderden of gevorderden een alternatieve training uitvoeren.

Trainingsaanbod 2020

  • Een 15-tal leuke, afwisselende en verantwoorde hardlooptrainingen in de weken voorafgaand aan de Dam tot Dam Loop verzorgd door gediplomeerde en enthousiaste trainers.
  • Alle deelnemers ontvangen een hardloopschema gedurende 15 weken in hun eigen categorie van beginners, licht gevorderden of gevorderden.
  • E-mail correspondentie met de trainer(s).
  • Versnelde toegang tot fysiopraktijken bij blessures.

De kosten voor 15 trainingen bedragen slechts € 75,00 per persoon.

Algemene informatie
De hardlooptrainingen in Hoofddorp starten op dinsdagavond 9 juni in het Haarlemmermeersebos van 18.30 tot 20.00 uur. We verzamelen op de parkeerplaats naast Claus Eventcenter voor de ingang van het casino.
De hardlooptrainingen in Amsterdam starten op woensdagavond 10 juni op de parkeerplaats aan het einde van de Duizendmeterweg in het Amsterdamse bos. Dit is een nieuwe locatie (plattegrondje volgt) waar de auto’s beter in het zicht staan. De trainingen worden gegeven van 18.30 tot 20.00 uur.

Inschrijvingen
Inschrijven kan via het kopje “Inschrijven” via het menu van de site. Daar staat de betreffende link voor het trainingsprogramma bij de links voor de andere inschrijfopties.

Iedereen kan zich inschrijven. KLM’ers en verder alle mensen die dit sportieve avontuur willen ervaren.

Je kunt je zowel per individu als per groep(je) inschrijven. Na het inschrijven ontvang je direct een bevestigingsmail op het door jou opgegeven email adres (goed controleren).

Vragen over de trainingen kun je richten aan Jan Oosterhof via klmdam@gmail.com of Kees van Vaneveld via keesrun@kpnmail.nl

We hebben er weer veel zin in om jullie te begeleiden en zien met belangstelling uit naar jullie komst op een van de trainingsdagen.

Sportieve groet,

Kees & Lothar